У будь-який час року хрусткі огірочки є чудовою закускою і служать приємним доповненням до різних страв. Але далеко не у всіх випадках смак огірків може виправдати очікування. Іноді огірки втрачають свої смакові якості і стають м’якими. На сайті лаврушка.інфо представлені вибрані рецепти смачних і корисних заготовок з овочів на зиму, включаючи соління.

Як засолити хрусткі огірки

Щоб огірки вийшли хрусткими, необхідно дотримуватися таких правил:

  1. найбільш придатними для засолювання є товстошкірі огірки з горбками. Не варто робити вибір на користь зеленцов довжиною більше 12 см, оскільки вони можуть виявитися порожніми всередині.
  2. слід вибирати свіжі огірки. Перед засолюванням якийсь час їх можна потримати в холодній воді.
  3. концентрація солі повинна бути достатньою. Рекомендується використовувати сіль крупного помелу.
  4. міцність огіркам можуть надавати листя хрону і смородинові листя.
  5. банки з огірками потрібно зберігати в прохолодному місці.

Огірки, мариновані по-польськи

Для приготування цієї заготовки слід використовувати свіжі огірки, попередньо промивши їх від пилу. Далі необхідно почистити цибулю і моркву і нарізати їх кільцями. Потім слід закип’ятити воду і покласти туди листя смородини і вишні. Процес варіння повинен тривати не більше двох хвилин. В отриманий маринад потрібно додати сіль, оцет і цукор, після чого дати йому настоятися 10 хвилин.

В цей час слід викласти деякі листя на дно банки. На них потрібно накласти огірки, морква, цибуля. Також потрібно додати перець, часник і лавровий лист. Коли банку буде заповнена, необхідно залити маринад і закрити заготовку кришкою.

Далі потрібно стерилізувати консервацію протягом 2 хвилин з моменту закипання. Після цього слід витягнути банку і загвинтити кришку. Потім банку потрібно перевернути кришкою вниз і тримати її в такому вигляді до охолодження.

Огірки з кетчупом і чилі

Для такої заготовки потрібні огірки, гострий або томатний кетчуп, спеції, перець чилі і часник.

У каструлю необхідно налити воду і додати туди сіль, оцет, кетчуп, цукор, після чого довести все це до кипіння. Далі слід нарізати перець чилі і часник.

Спеції, часник і перець потім потрібно перекласти в банку, додавши трохи гірчиці. Потім необхідно укласти в банку огірки, зверху додати кріп і залити все киплячим маринадом.

Після цього потрібно закрити кришкою банку з заготівлею, перевернути і укутати її до моменту охолодження. Дана заготовка буде готова до вживання через кілька днів.