Ось і добігає кінця масляний тиждень. Друзі мої, запрошую вас на мої фірмові млинці! з хрусткими краєчками, дихаючі, рум’яні…

Кілька слів про те, як я їх готую.

  • 3 яйця;
  • 3-4 ст. Ложки цукру;
  • 0,5 ч. Ложки солі (без гірки);
  • 0,5-0,7 л молока;
  • 300-500 г борошна (насправді, не зважувала, сиплю до потрібної консистенції тесту);
  • 100 мл рослинного масла + крапля для одноразового змазування сковороди.

Можна ще додати щіпку ваніліну, тоді у вас навряд чи вийде спекти млинці спокійно, без збіглися з усіх кутів будинку домочадців)

А також обов’язково має бути гарний настрій!

Приступимо!

Білки відокремлюємо від жовтків і відкладаємо поки в холод.жовтки збиваємо з цукром, сіллю до пишної піни.

Додаємо трохи більше половини молока, розмішуємо.

Поступово додаємо просіяне борошно, перемішуємо до стану тіста для оладок, ретельно розбиваючи борошняні грудочки.

Розбавляємо тісто молоком, що залишилося, до консистенції не жирного кефіру. Додаємо рослинне масло. Перемішувати.

Білки збиваємо до пишної піни з дрібкою солі. Додаємо в тісто і розмішуємо акуратно, від низу до верху, рівномірно вмішуючи білки.

Тісто виходить повітряним і шовковистим.

На розігрітій, змащеній маслом сковороді печемо млинці.

дихають …рум’яні … Подивіться, які виходять краєчки у млинчиків! хрусткий…

Ну ось, млинці готові! прошу до столу!

пригощайтеся!

Друзі мої, з масляною!